Aneto-Posetseko kilometro bertikala irabazi du Joseba Diazek

Mailo Oiarzabal 2023ko uzt. 20a, 15:17

Joseba Diaz gaur, Aneto-Posets kilometro bertikalaren podiumen koska gorenean. (Utzitakoa)

44:30 behar izan ditu azkoitiarrak 5,4 kilometroko distantzia eta mila metroko desnibel positiboa zituen ibilbidea osatzeko.

Gran Trail Aneto-Posets mendi lasterketaren kilometro bertikalaren proba irabazi du Joseba Diaz azkoitiarrak gaur. Aragoiko Pirinioetan (Espainia), Benasqueko haranean, gaurtik igandera bitartean egingo duten Gran Trail Aneto-Posetsen barruko lehen proba izan da, hain zuzen ere Diazek irabazi duena.

44:30 behar izan ditu azkoitiarrak 5,4 kilometroko distantzia eta mila metroko desnibel positiboa zituen ibilbidea osatzeko; iazkoa izan zen Aneto-Posets kilometro bertikalaren lehen aldia, eta orduko marka onenetik 8 segundora gelditu da Diaz gaur. Alvaro Jimenezek eta Manuel Perezek osatu dute gizonen podiuma.

Azkoitia Gukak zu bezalako irakurleen babesa behar du tokiko informazioa euskaraz eta modu profesionalean lantzen jarraitzeko.