Txondorra lurrez ondo estalita dagoenean, azpian kokatutako egurrari su emateko garaia da.
J.A.Martin- Jauregiko txondorra-12
Txondor barruko egurra egosi egiten da poliki-poliki, erabat erre gabe.
J.A.Martin- Jauregiko txondorra-13
Aldian behin, egurrezko eskailera erabiliz, betegarria botatzen da tximiniako ahotik.
J.A.Martin- Jauregiko txondorra-14
J.A.Martin- Jauregiko txondorra-15
Txondorra erre ez dadin, ikazkinak bertan egoten dira gau eta egun, zain eta erne.
J.A.Martin- Jauregiko txondorra-16
Bertan bizi ahal izateko, txondorraren ondoan txabola bat eraikitzen dute.
J.A.Martin- Jauregiko txondorra-17
J.A.Martin- Jauregiko txondorra-18
Bukatzeko, bi edo hiru egunez hozten uzten dute.
J.A.Martin- Jauregiko txondorra-19
Hoztutakoan, ikatza atera egiten dute desgindako txondorretik.
J.A.Martin- Jauregiko txondorra-20
Azkenik, zakuetan biltzen dute ikatza, eta horrekin bukatzen da egur-ikatza egiteko prozesua.
Jon Andoni Martin